Kulturboka - Föreställningar

Du väljer dag och tid i tabellen nedan. Klicka på knappen Boka på aktuell rad för att öppna sidan där du bokar plats. Är föreställningen fullbokad har du möjlighet att ställa dig i kö genom att klicka på knappen Köa. Avbokar någon kan vi då kontakta dig.


FRAMTIDSKOLL 2019 med Framtidskoll är en halvdag för grundskoleelever i åk 9 om framtiden, självkännedom, arbetsmarknad, sommarjobb, entreprenörskap, och privatekonomi.

För ålder åk 9. I antal max platser räknas endast grundskoleelever.

Framtidskoll är en halvdag för grundskoleelever i åk 9 om framtiden, självkännedom, arbetsmarknad, sommarjobb, entreprenörskap, och privatekonomi. Framtidskoll sker
i föreläsningsform och syftar till att lyfta och inspirera ungas framtida drömmar, mål och yrkesval samt sprida kunskap om arbetsmarknad, privatekonomi och entreprenörskap.
Vi vill synliggöra ungdomars möjligheter att göra aktiva och medvetna val för sin framtid – Framtidskoll stärker elevernas valkompetens.

PROGRAM:
Berga Teater Österåker, onsdagen den 4 december, kl. 09.00-11.40 eller kl. 13.00-15.40.

Framtidskoll innefattar tre föreläsningar. I pauserna anordnas aktiviteter och tävlingar.

Föreläsning 1: Ung Företagsamhet talar om entreprenörskap, gymnasieval,självkännedom och allmänt om olika val i livet. Detta görs av en person som är ca 20 år, detta för att eleverna ska känna att de kan relatera till det personen berättar.

Föreläsning 2: Ung företagsamhet ger tips om hur man skaffar ett sommarjobb och allmänt om hur arbetsmarknaden fungerar. Framtidsjobb och framtidsbranscher tas också upp samt hur man skapar ett CV och vad ett anställningskontrakt bör innehålla.

Föreläsning 3: Swedbank föreläser om privatekonomi,sparande och övergripande om hur samhällsekonomin fungerar. Föredraget hålls av personer som är vana att tala inför ungdomar och som har jobbat länge med ekonomi.

Framtidskoll är väl anpassat till studie och yrkesvägledningsuppdraget som ska genomsyra skolans alla ämnen och arbetsområden. Studie och yrkesvägledning är hela skolans ansvar och ska vara en del av den vardagliga undervisningen. Det finns även stark koppling till övriga övergripande mål och riktlinjer i LGR 11. Kap. 2.

Framtidskoll gör i samarbete mellan näringslivs- och utvecklingsavdelningen Österåkers kommun, Ung Företagsamhet och Swedbank.

Välj för eller eftermiddag och hur många personer elever och personal som ni blir från er skola.


dag och tid lokal riktar sig till max
platser
lediga
platser
boka
Antal föreställningar av FRAMTIDSKOLL 2019: 0